Kosttillskott

.  
I mitt skåp med kosttillskott finns just nu detta: 
Av breach: AV är ett PWO som jag dricker innan ca 30 min innan jag ska träna. Du får en exlposiv styrka och pump. Alltså kan du orka tyngre vikter, blir piggare och det ger dina muskler ett gött pump.
 
Micro whey active pancake: Det är en proteinmix som blir en pannkakssmet. Jag har testat att göra det i våffeljärn. Blir väl helt okej smak men kommer nog inte köpa det igen, då det kostade 300 kr och får inte ut så mycket av det och smaken kunde varit bättre. Då gör jag hellre en egen smet som jag kan mixtra med och göra det lite mer hälsosammare.
 
Omega 3: "Ur träningssynpunkt är Omega-3 bra för prestationsförmågan då blodet blir mer lättflytande, vilket leder till bättre blodcirkulation och syresättning av musklerna under hård träning. På så sätt ökar de röda blodkropparnas syrebärande kapacitet. Omega-3 har också visat sig ha positiva effekter för muskelmassan och ökar förbränningen av lagrat fett genom att förbättra insulinkänsligheten, samt producera mer tillväxthormon." - länk till källa. Visste inte hur jag skulle förklara det så då är google ett bra sätt. Är dock väldigt dålig på att komma ihåg att ta dessa. Måste bli skärpning på det!
 
BCAA express & Amino magic: Båda dessa är Aminsyror som motverkar nedbrytning av muskler. Jag kan dricka dessa antingen företräning eller under träningen. Kan också dricka dessa om jag rör på mig mycket bara en vanlig vardag. Bcaa express har jag i smaken lemonade flavour. Den är riktigt jäkla god. Kan dricka den som saft om jag fick. Amino magic har jag i smaken apple. Är också helt okej, men inte lika god som den andra. 
 
100 micro whey active: Det är ett proteinpulver som jag dricker efter att jag har tränat. Jag dricker det för att snabbt få i min protein för att sedan kunna ta mig hem och göra någonting att äta. Jag kan även dricka det som mellanmål om jag känner att proteinintaget under dagen har varit lågt. Jag har smaker jordgubb och päron/vanilj. Tycker att detta proteinpulvret till smaken är det bästa jag har provat hittills. Har inte testat så många men tycker att jordgubb är riktig god. Päron/vanlij påminner lite om pigelin, hihi.
 
Jag är väldigt dålig på att förklara sånt här då jag känner att jag inte alls har så mycket koll som jag önskar att jag hade. Men har väl förklarat så gott jag kan, vet varför jag själv äter det men är svårt att förklara för andra, haha. Måste bli bättre på det. 
 
Om det är någon som kan tipsa om andra kosttillskott gör det! Jag vill gärna veta mer. 
 
 

Bröst




Idag så åkte jag och Henke och tränade lite bröst. Var galet trött innan vi åkte dit. Höll typ på att somna i bilen men kände mig ändå hyfsat stark faktiskt. Testade på lite nya vikter och det gick förvånansvär bra faktiskt. Sånt är alltid roligt. Alltid skönt att ha någon bredvid sig också som säger att man klarar det när man själv är osäker. Man blir peppad till 1000 att klara det då, och visst klarade jag det också! Superroligt att hela tiden göra framsteg och utmana mig själv. Tog också och gjorde någonting åt magmusklerna. Behövs oftast bara en tung övning sen skriker magmusklerna riktigt ordentligt. Så om man vill träna någonting som bränner ska man ju träna mage!
 
Har också insett att det är tur att jag inte ska ragga på en massa killar på gymmet. För jag har inte så charmiga miner precis på bilderna henke tog. Så antar att jag ser ut så under de flesta övningarna också. Men vem behöver vara snygg på gymmet när jag reda har träffat min prins? hihi. 
 
Tänkte att jag skulle försöka skriva lite inlägg nu och tidsställa, så kommer komma upp en del inlägg framöver. Håll utkik!

Middag och bowling



Igårkväll var en väldigt mysig kväll. Började med att Henke bjöd mig på middag på atena. Så fruktansvärt gott var det! Om man ändå fick njuta av det lite oftare. Sedan fortsatte vi kvällen med att bowla med Jens och Viktor. Henke kom segrande därifrån och jag kom två! Trots att jag typ gav upp efter första timmen, haha. Var så jäkla trött men tog igen de sista minuterna. En lyckas kväll trots att jag var rätt trött. 

Jag älskar dig


Jag är så glad att jag har dig. Just nu ligger du i min famn och sover. Jag kan känna dina hjärtslag och höra dina andetag. Jag vill inte somna för jag vill njuta av ögonblicket. Jag har lärt mig att ta vara på dessa ögonblicken mer sedan du flytta. Allting blir så mycket mer speciellt. Jag har stått ut i snart 1 termin utan dig. Nu har du vara tre kvar. 

Du har snart varit min i 3 år. 3 hela år. Jag förstår inte vart tiden har tagit vägen. Det kändes som att det var igår du kysste mig. Jag älskar dig lika mycket nu som då. Om inte ännu mer. 

Backattack



Passade på att ta lite formbilder medan jag hade med mig Henke på gymmet. Är så svårt att ta när man är själv. Lika sen och vin som vanligt. Men framåt går det iallafall. 

Passet gick väl sådär. Tror jag fick syrebrist så var alldeles yr när vi gick hem. Hade väl inte ätit tillräckligt heller skulle jag gissa på, skämmes. Men genomförde mina övningar så gott jag kunde iallafall. Är lite öm i ryggen så något borde jag ha gjort rätt iallafall tycker jag. 

En kväll i halasjön



Igårkväll så bestämde vi oss ju för att åka till halasjön. Var en riktig mysig och roligt kväll med extremt mycket skratt. Satt och spelade spel till halv 1 inatt. Vi började att spela sequence och sista omgången trodde vi inte skulle gå ut. Som ni ser på bilden så är alla korten slut så vi inte kan dra upp nya och planen är nästan helt full. Sista kortet Reidar lägger vinner dom på, haha! Suttit i ca 20 minuter och trott det skulle bli ett dött lopp och så sitter han på vinnarkortet. Lite komiskt var det allt, haha. Sen spelade vi alias och ett annat spel. Aldrig tråkigt med Reidar i närheten iallafall! 

Nu sitter vi hemma efter ett träningspass. Jag lyssnar på musik och Henke sitter och spelar lite. Vi tänkte åka in till stan idag med men skippade det. Skönt tycker jag faktiskt. Blir nog en lugn kväll för oss. 

Vad ska ni göra ikväll?

Mellandagsrea


Igårkväll så var vi på middag hos inga-Lill och Reidar. Supermysigt och roligt hade vi. Spelade spel och åt middag. Det var alltså henkes släkt vi åt middag med. Jag var chaufför för kvällen eftersom jag inte har något större behov av att dricka alkoholhaltiga drycker. Så då kan dom som njuter mer av det få göra det tycker jag. Vi åkte väl hem vid halv 12 tiden för då började tröttheten smyga sig på mig. Bäst att köra hem innan jag blir för trött!

Idag så tog vi och tänkte att vi skulle uträtta lite ärenden på stan. Ca 2 timmar  innan alla affärer öppnade, haha. Smidigt. Men som tur var så var det någon affär öppen som vi kunde fördriva tiden med. Och när väl de affärerna som vi skulle på öppnade gjorde vi dom på 30 min. Men lyckades snappa åt mig en heldel behövliga grejer. Köpte 2 par byxor, 2 sport-bh-ar, och ett par hörlurar. Allt förutom hörlurarna skulle gå på det som adidasbyxorna skulle kosta när jag första gången kollade på dom. Tur man har hjärnan med sig ibland så att man tänker på att mellandagsrean snart är påväg. Behövlig och billigare, kan det bli mycket bättre? 

Sitter just nu och lyssnar på musik i mina nya hörlurar. Äntligen ett par som är bra och förhoppningsvis håller lite längre. Vi ska snart packa lite grejer och sen åka ner till halasjön och mysa i en stuga med spel och trevligt sällskap!

God fortsättning

God Jul och god fortsättning


God jul alla där ute. Hade ni en bra julafton? Jag hade en mysig julafton i både häggenås och i gällö. Började min morgon med att jag och Lisa gick till gymmet och tränade bröst och triceps. Fortsatte sedan med julfrukost med henkes familj. Runt 12 tiden så tog jag min lilla bil och for till gällö. Där mös jag väldigt mycket av sällskapet av min familj. Känns som jag träffar dom alldeles för sällan även om dom egentligen inte är så långt borta, synd. Åt väldigt gott och mycket. Avslutade hos farmor och farfar med att tomten kom och fika. Aimée skulle krama tomten fram till att hon såg honom. Då var han lite väl läskig så hon gömde sig bakom händerna tills han gått, haha. Sötnosan! Inte lätt att vara liten. 

När kvällen började lida mot sitt slut var jag tillbaka i häggenås hos Henke. Bästa avslutet på julafton var att få somna in i hans famn. Väldigt mysigt. 

Snart ska jag ner på gymmet i häggenås och inviga mina nya julklappar. Visar sen vilja jag mena!

True




Klockrent


Såg denna någonstans och kunde inte låta bli att sno den, så jäkla klockren! 

Vill också tacka för alla otroligt snälla och peppande kommentarer jag fått på mitt tidigare inlägg. Blir varm i själen av att få höra allt. Ni peppar mig minst lika mycket som jag peppar er!

Resultat från mina benpass

 
Hittade gamla bilder fråb mitt och Natalies projektarbete och insåg att jag har kommit en bit med min benträning. Första bilden är tagen någongång Januari, februari 2013. Andra bilden är tagen i i slutet av november 2013. Att se detta gör mig faktiskt riktigt stolt över allt slit jag har gjort. Kämpat mig igenom dessa benpass som är riktig hatkärlek för mig. Kan verkligen hata det samtidigt som jag älskar det för jag vet att jag kommer få snygga ben. Jag har själv tyckt att det inte blivit någon större skillnad förrän jag såg detta. Då inser jag att det faktiskt har hänt en hel del på mina ben. Det kanske inte är så konstigt att mina jeans börjar bli försmå så att jag knappt kan gå i dom. Det kanske är dags att inse att min tid som storlek xs i benen börjar gå över. Nu ska fortsätta köttas och växa ännu mer! 

Ett nytt liv


Så jäkla sant! Det enda jag ångrar med min träning är att jag inte startade tidigare. Alla år jag suttit på soffan och varit uttråkad och deprimerad. Samma är det idag, sätter jag mig på soffan och gör ingenting en hel kväll så blir jag deprimerad och kan börja gråta av ingenting. Åker jag och tränar istället så kommer jag alltid hem med ett leende och mår bra. Så vad väljer jag? Jo träningen såklart! 

Självklart önskar jag att dygnet hade fler timmar ibland. Jag behöver min sömn för att orka med samtidigt som jag behöver min träning. Så vardagssysslor så som dammsuga och städa hamnar ganska långt ner på min priolista, tyvärr. 

Min dag ser ungefär ut såhär: jobbar, tränar, kommer hem oftast tidigast 19.30, lagar mat eller värmer matlåda, duschar och lägger mig vid 21.30-22.00. Så jag är hemma vaken tid Max ca 2-3 timmar. Att då äta och duscha under den tiden tar upp mestadels av tiden. Men det stör mig oftast inte. När jag bor själv så gör det ingenting om det ligger en klädhög på golvet. För det drabbar bara mig. 

Jag betalar massor av pengar varje månad bara för att få göra det jag älskar, att träna. Jag kan åka ca 4-5 min extra varje dag bara för att komma in till stan och träna. Men jag mår bra av det. Så tid och pengar ska inte stoppa mig! 

Så alla som sitter hemma i soffan men vill träna, testa en månad med att bryr den vanan så kommer ni känna er som en helt ny person! 

Vikt


 Jag har i många år legat på samma vikt hela tiden. Jag har inte gått upp i vikt hur mycket skit jag än tryckt i mig. Men nu. Nu när jag har börjat träna som mest har jag även börjat gå upp i vikt. Vilket för mig är väldigt nytt. Men jag blir glad av att vågen går uppåt och inte neråt. Innan jag började gå upp i vikt så var jag inte nöjd med min kropp. Jag tyckte jag var för smal. Hela tiden fick jag kommentarer på hur smal jag var. För dom som sa det var det någonting positivt, men för mig blev det någonting negativt. 

Nu när jag väger så pass mycket mer än innan trivs jag med min kropp. Jag tycker inte jag är sådär smal, jag har lite fett och älskar att få resultat av det jag äter. Fortfarande så kan jag få kommentarer att jag är smal. Men det är inte längre något som för mig blir negativt för jag vet att jag varje dag kämpar för att bli större. Snarare kan det motivation! Folk är rädd att jag nte äter när jag tränar så pass mycket som jag gör. Jag kan säga att jag äter och går upp i vikt. Jag är noga med att siffran på vågen inte går neråt, men uppåt får den gå så mycket den vill!


Axlar och dagens form




Idag blev det ett hemmapass hos mamma. Hon är på julbord och då sover jag här och gör Nicke sällskap. Har mina hantlar här så passade på att använda dom istället för att skippa träningen! Eftersom jag ändå inte vill köra stenhårt för axlarna så passade dom vikterna bra. Blev lättare med fler reps och set än vad jag brukar. Vill inte chocka axlarna för mycket så jag får ont igen. Utan jobbar upp det sakta men säkert. Som ni kanske förstår blev det alltså axlar idag. 

Tog också lite formbilder när jag hade någon som kunde fota. Sne som tusan är jag så måste försöka jobba upp vänstersidan. Men har varit det sedan jag började så formodligen är det från alla vardagsgrejer jag gjort. Har ju alltid gjort allt med högern, men försöker göra mer saker med vänster nu! Tänker ni på att variera er i vardagen? 

Benpass med nytt personligtbästa


Blev ett benpass idag med. Tog ett nytt personligtbästa i benböj. Superkul att det går framåt! Orkade 3 fulla set och ett halvt sett. Nöjd över det är jag! Vågade inte pressa mig mer eftersom jag inte hade någon som stod och passade. Så hade inte lust att fastna i 90 grader och inte ta mig upp. Vill någon gång se vad jag maxar i benböj, men det blir när tekniken är bättre! 

Resten av veckan kommer jag köra igenom resten av kroppen och kanske ett benpass till. Ben är min priogrupp just nu därför försöker jag köra det två gånger i veckan. 

Kommer lägga ut ett inlägg om kosttillskotten jag använder mig av inom en snar framtid!

Legday





Blev idag ett benpass med Lisa! Andra gången jag kör det med henne och var lika trött då som idag! (Om jag inte var tröttare idag) Höll på att ramla ihop för jag var så trött i benen, men som tur var så stod en maskin där som jag kunde ta emot mig på. Både jag och Lisa fick ett gott skratt! Hemsk träningsvärk väntar. 

Har ju lovat att jag ska lägga upp pass till er som vill börja träna. Ungefär såhär kan ett benpass för mig se ut. (Var tråkig och fotade ur boken, men har inga bilder själv och där står och beskrivning! Bra va?) 

Uppvärmning - fria benböj
Benpress - 4 set varav ett uppvärmnings set med lättare vikter. 
Utfall - 3 set
Benspark - 3 set 
Bencurl - 4 set 
Rumpövning - 3 set (kan visa den någon annan gång)
Benböj med kettlebell - 3 set 

(Detta skulle upp i onsdags men funkade inte att ladda upp)

Styrketräningens anatomi


Fick denna bok idag och kan varmt rekommendera den för det lilla jag läst. 75 övningar som ger maximalt resultat tror jag verkligen! Dessa övningar med rätt kost kommer jag nå mitt mål. Mycket bra övningar och förklarar varje övning utförligt och vilka muskler som är inblandade. Så för er som är nybörjare har ni bra övningar här. Men tänk på att inte lasta på mycket med vikt förrän ni känner att tekniken sitter. Är själv dålig på det, men försöker bli bättre på det nu! Har fått mer koll nu och kan därför tänka på det. Tackar Lisa bland annat för hjälpen med teknik!

En helg i hudik




Ursäktar dålig uppdatering! Har fått kommentarer som jag kommer svara på i inlägg framöver som jag tycker kan vara relevant för flera. Men har nästan inte tränat på 2 veckor och har därför inte haft så mycket att skriva om. Har varit så mycket annat som kommit i vägen men nu i veckan ska jag komma igång igen och ta igen förlorad träning! Började ikväll med ett ryggpass och posering. Fick ut latsen riktigt mycket ikväll och det var roligt att se! 

I helgen så var jag till Henke. Annvor och Uffe kom också upp på lördagen så har varit en riktigt mysig helg med familjen Kristoffersson. Åkte ut till någon camping vid havet och kollade bland annat. Åt middag och kollade på lite julskyltning. Läskigt att första advent redan var varit..