Armar


Pumpade lite armar efter två vilodagar. Sjukt skönt! Men tror kroppen behöver vilan med. Ont lite överallt. Längtar tills min tid hos naprapaten. Just nu knakar det såfort jag spännerbak skuldrorna, inte okej! Fick också ont nu efter passet men det släppte, som tur var. Ska bli spännande att se vad han säger. 

Var ju tid för ca 1,5 år sedan första gången. Då sa han att det var väldigt ovanligt för en sådan ung att ha sånna låsningar som jag hade. Åkte dit två gånger och skulle följa upp och hålla efter. Gjorde jag det? Nej, så får nästan skylla mig själv att det är som det är. Ska bli bättre att hålla efter nu!



Ryggpass

Gammal bild från när jag och Natalie gjorde projektarbetet.
 
Hade ju lovat för ett tag sedan att jag skulle lägga ut hur ett ryggpass för mig kan se ut. Självklar varierar det lite från gång till gång. Annars vänjer sig kroppen och då utvecklas man inte lika mycket. 
 
Genereltsett så ser seten och repsen ut såhär under alla övningar i passet. Ibland blir det mer eller mindre repetionern eller set men det är detta jag brukar utgå ifrån. 
 
Första setet: uppvärmingsset med lätta vikter och väldigt många reps.
Andra setet: lägger på mer vikter, men så att jag klarar alla repetionerna, ca 10-12 stycken brukar jag köra. 
Tredje setet: ökar lite till i vikter, så att det blir kämpigt de 2 sista repetionerna. 
Fjärde setet: ökar ännu mer i vikt, så att jag klarar ca 8-9 stycken. 
Kan köra ett femte sett men då blir det antingen samma vikt som i fjärde setet eller så lättar jag på vikterna och kör fler repetioner.
 
Börjar oftast med latsdrag, en av mina favoriter. Denna kan jag köra med olika grepp, smalt, brett osv. Ibland kan jag köra upp emot 10 set bara latsdrag av olika desslag. Rolig och bra övning tycker jag. 
Om du inte vet hur övningen ser ut hittar du den här.
 
Fortsätter oftast sedan med sittande kabelrodd. Även här kan jag byta grepp från smalt till brett innan jag går vidare. Det vanligaste greppet är väl dem V formade greppet.
 
Om du inte vet hur övningen ser ut hittar du den här.
 
Skivstångsrodd kommer näst på tur. Jag har börjat kört den på ett lite annorlunda sätt, kan visa er någon annan gång. Men den vanligaste är att man använder en vanlig rak stång. 
Om du inte vet hur övningen ser ut hittar du den här.
 
Enarms hantelrodd. Denna övningen är en övning som jag kan få sjukt bra kontakt med musklerna. Bränner oftast rätt bra. Däremot så brukar jag aldrig räkna hur många jag gör när jag kör denna övningen (räknar bara så jag gör lika många på varje) utan jag brukar ta en vikt som känns lämplig och köra på tills det bränner i musklerna. Om jag inte känner den brännande känslan i muskeln så tar jag en lättare vikt och ökar repetionerna istället! 
Om du inte vet hur övningen ser ut hittar du den här.
 
Avslutar oftast med ryggresningar. Detta är en väldigt bra övning för ländryggen. Brukar även här inte räkna hur många jag gör. Utan brukar köra "drop-set" som det kallas. Tar en viktplatta på 10 kilo och 5 kilo. Gör så många jag orkar med 10 kilo. Går sedan ner och gör så många jag orkar med 5 kilo och sedan utan vikt. Brukar köra mellan 3-5 set. Går nästan inte undvika mjölksyran, så härligt! 
Om du inte vet hur övningen ser ut hittar du den här.
 
Kan lägga in lite andra övningar i maskiner och så också. Men detta är de grunder jag brukar köra. 
 
Om man har någon som står och passar en så är det lättare att lasta på vikter, annars tänk på att du ska ha bra muskelkontakt och kontroll medan du gör övningarna. Om du är nybörjare skulle jag jobba på att bygga upp en grundstyrka innan jag lastar på en massa vikter. 
 
 

Att börja


Att börja träna är någonting som kan vara extremt svårt. Det kan ta upp till månader innan man får det till rutin och kan tappa dom efter 1 vecka. Det är någonting som kan vara riktgt frustrerande. Men efter en längre tid så är det alltid lättare att komma tillbaka. Iallafall för mig. Man ser inte resultat på en vecka. Det tar tid och mycket slit för att resultaten ska komma! Men alla ni där ute. Ge inte upp, det kommer bli bättre, ni kommer få resultat, och ni kommer vara stolta över er själva. 

Frukost


Tänkte tipsa om en riktigt god frukost! Kvarg med funlight i, valfri frukt/bär och nötter. Jag brukar varva mellan detta och havregryns gröt till frukost. Brukar äta detta när jag äter och havregrynsgröt när jag äter på jobbet. Går även att ha som mellanmål. 

Benböj och marklyft


Fortsätter kämpa på! Kul att se före och efter bilder. Men är ändå svårt att ta det eftersom man kan ha olika pump i musklerna osv. Men såhär är resultatet från november och januari som bilderna visar idag. 

Körde endast nästan bara utan vikter idag när jag tränade. Körde även bara 4 övningar då jag övade lite på tekniken. Tycker inte alls att jag har teknik i varken benböj eller marklyft, synd! Är ju så bra övningar. Så kommer öva på det tills jag känner att tekniken är bättre. Vilket resulterar i att jag endast kör så många reps som jag känner att tekniken sitter (hyfsat) och endast med stången i benböj. Och med 30 kilo i marklyft. Så är det jag kommer att öva på nu ett tag fram över. Kommer bygga upp mer grundstryka också av att köra lite lättare vikter, så det är också bra! 

Maj 2013 vs januari 2014


Fortsätt kämpa på alla där ute! Så länge man inte ger upp och vill så går det. Lisa sa att det såg ut som jag hade fått bredare axlar. Var tvungen att ta fram en gammal bild och kolla. Och resultatet på ungefär 10 månader är det som är på bilden. Det tar tid att se resultat, det tar tid att vara på gymmet, det tar tid att laga mat. Men all denna tiden du lägger på att du och din kropp ska mån bra. All den tiden kommer du kunna le åt och inse att det är värt det. 
 
Skippa alla ursäkter att ni inte har tid. Det får alltid att lägga in tid. Det behöver inte vara 2 timmar, man kan lika gärna börja med 30 minuter. Träning behöver inte ta lång tid. Och det finns alltid tid att ta utav. Som tex att sova 45 minuter mindre på morgonen. 

Backattack


Kan kanske gissa vad det blev för pass idag? Jo, backattack! Så jäkla gött. Bland de bästa passen någonsin. Fick bra kontakt med musklerna så har en väldigt trött rygg just nu. Men då är det som det ska vara! Körde mest latsdrag av lite olika slag, täta breda osv. Testade någon ny övning och sen körde jag väl mest standard. Kan försöka lägga ut ungefär hur ett pass för mig kan se ut senare. 
 
Kändes som jag blev en meter bred när jag var klar. Haha, gött pump i musklerna alltså. Men tror musklerna håller på att bädda in sig för vintern. Har gått upp ca 2 kilo under jul, hehe. Mycket mat och träning har det varit, precis som det ska vara. 

Backattack

 


Biceps och axlar




Tog med mig Henke på ett biceps och axelpass. Köttade sönder mina axlar tror jag. När det är jobbigt att endast göra övningen utan hantlar så bör jag gjort något rätt. Men tog rätt tungt också i början så är inte så konstigt kanske. Tror inte jag lyft så tungt förut som jag gjorde idag. Roligt! Invigde alltså 2014 med ett grymt pass. Fick för mig att leka lite också. Ni ser på filmen under vad jag gjorde. Hihi, kul att göra något nytt. Men en vacker dag ska jag klara det utan att behöva ta hjälp genom att hoppa. Eftersom jag fortfarande är lite för svag för att dra mig upp själv tar jag hjälp av att hoppa samtidigt som jag drar mig upp, och håller emot på vägen ner. Men är alltid en början! 

Lekte lite på gymmet! En vacker dag klarar jag det utan hopp.


Kost

Eftersom jag känner att jag inte har tillräckligt mycket koll på kosten kan jag inte skriva ut någonting exakt. Utan jag kan lägga ut recept och så på sånt som jag gör och äter. Om ni några specifika frågor om kosten blir det kanske lite lättare att förklara. Men tycker att det är för svårt att förklara i allmänhet när jag själv är lite okunnig. Har en hel del koll men inte tillräckligt. Så om ni vill att jag ska skriva någonting om kosten så skriv specifika frågor. 
 
Men annar så tänkte jag tipsa om en riktigt bra blogg. En stor inspiratipon. --> http://alexandrabring.se/ Hon skriver om det mesta inom träning och kost. 
 
Men kommer efter nyår träna med en PT på Star gym och kommer då se till att jag får ett kostschema. Då kanske det kan bli lättare för mig att förklara ett bra upplägg för er. Kommer dock inte att lägga ut det exakt eftersom han kommer göra det efter mig och jag betalar för att få det.